Care sunt tulburările de atenție și memorie? – Dezvoltarea copilului

La nivel mondial, există tot mai multe milioane de copii și adulți care suferă de o afecțiune cronică, cum ar fi ADHD sau tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție, care duc la probleme de menținere a atenției și au adesea comportamente impulsive.

În mod normal, părinții și profesorii se plâng că copilul tinde să-și piardă concentrarea cu ușurință, că nu își păstrează atenția asupra activităților și le este dificil să urmeze instrucțiunile și cred că este un „tantru”, dar acest lucru ar putea fi clasificat ca tulburări de atenție și memorie.

Care sunt tulburările de atenție și memorie?
Neatenția este o tulburare care împiedică îndeplinirea celor mai de bază SARCINI și chiar mai complexe de zi cu zi, acest lucru se datorează adesea nivelurilor ridicate de anxietate la copii care devin cronice.

În timp ce tulburarea memoriei merge foarte mână în mână cu precedentul și sunt o deteriorare a structurilor creier neuroanatomic rezultând dificultatea stocării și reținerii informațiilor în creier și, împreună cu aceasta, este aproape imposibil să ne amintim lucrurile.

Care sunt cauzele tulburărilor de atenție și memorie?
Anxietate.
Criză.
Frica.
Traumă.
Demotivare.
Aportul de medicamente tranchilizante.
Caracter impulsiv.
Somn pierdut.
Deficitul de vitamina B12.
Stresul.
Hipotiroidism.
Simptomele tulburărilor de atenție și memorie
Printre simptome se numără pierderea memoriei pe termen scurt și lung, uită cu ușurință numele oamenilor, dificultăți în îndeplinirea sarcinilor și concentrare, este dificil să continui să citești, nu acordă atenție atunci când vorbesc cu el, îi distrage atenția cu ușurință către orice, dificultăți în urma instrucțiunilor și adesea greșesc constant involuntar. În plus, există și alte simptome, cum ar fi:

Distragere constantă
Una dintre cele mai frecvente probleme la copii este distragerea atenției și, deși uneori este normală, începe să se îngrijoreze atunci când o face cu ușurință și mai ales în sarcini, într-o asemenea măsură încât devine un adevărat coșmar pentru părinți și pentru cei mici, deoarece procesul de învățare devine mai lent.

Unul dintre factorii care pot influența este somnul, există copii care dorm mult, dar prost și, în cele din urmă, nu se odihnesc corect, iar epuizarea lor fizică face ca neatenția și distragerea atenției să fie mai frecvente.

Control mic al motorului
Copiii care suferă de probleme de memorie și concentrare au de obicei un control motor redus, deci nu pot relaționa gândirea cu mișcarea; ei cred că mișcarea, cu toate acestea, nu o pot executa. Ceea ce face ca dezvoltarea lor emoțională și psihomotorie să fie afectată, precum și viața lor socială, familială și școlară.

Impulsivitate și hiperactivitate
În plus față de cele de mai sus, majoritatea copiilor care au un anumit tip de tulburare sunt hiperactivi sau impulsivi și, deși ar trebui să fie activi în mod natural, pot depăși adesea nivelurile de activitate, prezentând modele precum imposibilitatea de a sta nemișcați, lovituri cu mâinile sau picioarele, se zvârcolesc în scaun, nu pot sta un anumit timp, se mișcă constant, vorbește prea mult, activitățile liniștite îi stresează.

Cum să tratăm tulburările de atenție și memorie?
Există tratamente medicale, terapie comportamentală și profesioniști care să consilieze în zona educațională care pot ajuta la îmbunătățirea considerabilă a simptomelor rămase în tulburarea de atenție și memorie. În primul rând, ei prescriu de obicei medicamente stimulante pentru a trata hiperactivitatea și deficitul de atenție prin substanțe chimice care echilibrează neurotransmițătorii din creier.

Pe de altă parte, psihologii sau profesioniștii din domeniul sănătății mintale prin psihoterapia comportamentală pot obține beneficii incredibile cu pași simpli, cum ar fi recompensarea simbolică a comportamentelor bune ale celor mici.

În ceea ce privește noile resurse pentru tratarea tulburărilor de atenție și memorie, există noi dispozitive de ultimă generație care stimulează extern nervul Trigeminal al Monach sub patch-uri plasate pe fruntea copilului care trimit semnale electrice către creier, dar acest lucru este doar cu prescripția medicului și supravegherea strictă a adulților și se aplică de obicei în timp ce copilul doarme.

De asemenea, cei mici ar trebui să aibă un stil de viață diferit, cu un mediu sigur și plăcut pentru el, arătându-i multă afecțiune, astfel încât să uite aspectele negative și să învețe să aibă încredere în ei înșiși, în același mod îmbunătățirea stimei de sine este foarte importantă, asta prin cursuri de muzică sau arte.

Încercați întotdeauna să vorbiți încet și concret pentru a da instrucțiuni, astfel încât să le poată înțelege și păstra într-un mod mai bun, să evite situațiile stresante în care copilul dvs. poate deveni nerăbdător, să încurajeze interacțiunea socială și să adopte obiceiuri de viață sănătoase. În mediul școlar, ar trebui să programeze și să vorbească cu profesorii, astfel încât să poată oferi programe diferite pentru micuțul tău.

Există metode precum yoga sau meditația, diete speciale, suplimente de vitamine sau minerale, instruire neuro-feedback care ajută foarte mult comportamentul copilului. Deși, fără îndoială, cel mai bun tratament începe de acasă, păstrându-și calmul și stabilind un exemplu bun pentru a nu-l frustra, bucură-te cât mai mult timp posibil pe care îl poți petrece cu el, dar, de asemenea, ar trebui să-i dai pauze din când în când.

Lasă un răspuns