Câte kilograme se recomandă să crească în greutate în timpul sarcinii? – Sănătate și sarcină

Aducerea vieții în lume este un proces minunat pe care numai femeile sunt privilegiate să îl simtă și să îl desfășoare timp de nouă luni. A fi mamă este o etapă magnifică în viața fiecărei femei, cu toate acestea, preocuparea multor femei de a-și pierde figura este o consultare frecventă. Știind ce alimente să mănânci și pe care să le eviți este esențial pentru a nu câștiga prea multă greutate și a pune în pericol bunăstarea de sine și a copilului.

Index()
De ce se recomandă să nu obțineți prea multă grăsime în timpul sarcinii?
Care este numărul maxim de kilograme pentru a câștiga în greutate în timpul sarcinii?
Ce alimente sunt recomandate să nu abuzeze pentru a nu câștiga prea multă greutate în timpul sarcinii?
Făină pre-gătită
Fried și grăsime
Brutărie industrială
Pizza și paste
De ce se recomandă să nu obțineți prea multă grăsime în timpul sarcinii?
Problemele de sănătate în timpul sarcinii atunci când femeia atinge o greutate peste ceea ce este permis pot dăuna sănătății copilului și a ei. Pentru a evita boli precum diabetul gestațional, va fi necesar ca femeia să știe câtă greutate câștigă bebelușii în fiecare săptămână de sarcină și astfel să nu o depășească. Alte probleme frecvente datorate supraponderalității în timpul sarcinii suferă de hipertensiune arterială, deoarece aceste probleme declanșează riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Specialistul care vă ia sarcina vă va monitoriza greutatea pentru a evita excesul de greutate sau creșterea masei corporale și pentru a exclude riscurile pentru sănătate. O femeie care câștigă prea multă greutate poate avea un avort spontan, preeclampsie și chiar trebuie să facă o secțiune C pentru a preveni deteriorarea copilului.

Care este numărul maxim de kilograme pentru a câștiga în greutate în timpul sarcinii?
Multe fete au îndoieli cu privire la cât de mult ar trebui să câștige în greutate în fiecare trimestru de sarcină, deoarece, deși este adevărat, femeia suferă de multe modificări hormonale. Numărul de kilograme pe care o femeie ar trebui să le câștige fără a-și afecta sarcina depinde de greutatea ei înainte de sarcină și de indicele de masă corporală. Când aveți un indice de masă corporală de 30 sau mai mult, se așteaptă ca femeia să aibă un câștig maxim de 10 kilograme pe tot parcursul sarcinii.

Cu toate acestea, este important să rețineți că sarcinile a mai mult de un făt duc la creșterea în greutate de până la 20 de kilograme pe parcursul sarcinii. O alimentație bună este esențială pentru dezvoltarea unei sarcini sănătoase care oferă stabilitate corpului tău.

Ce alimente sunt recomandate să nu abuzeze pentru a nu câștiga prea multă greutate în timpul sarcinii?
Neștiind că mâncarea în timpul sarcinii provoacă tendința de a consuma multe alimente care dăunează chiar și atunci când nu sunteți într-o stare. Dacă ați depășit numărul de kilograme, puteți face diete pentru femeile însărcinate supraponderale pentru primul trimestru și astfel evitați să continuați să vă îngrășați.

Făină pre-gătită
Există 5 riscuri pe care le prezintă alimentele prefierte și că de multe ori nu ne dăm seama că ne afectează greutatea în timpul sarcinii. Primul risc este că nutrienții din aceste alimente s-au pierdut în timpul procesului de pre-gătit, ceea ce pierde adevărata valoare nutritivă oferită bebelușului și femeii însărcinate. Pe de altă parte, este incontestabil faptul că acest tip de alimente este un abuz de neegalat de sare și calorii.

Ceea ce afectează cel mai mult alimentele prefierte este grăsimile saturate și colesterolul, deoarece femeia însărcinată își face corpul supraponderal. Este adevărat că mâncarea pre-gătită este excelentă pentru a economisi timp în pregătirea mâncării; dar încercați să nu abuzați de ea.

Fried și grăsime
Multe femei dezvoltă o dependență de alimentele prăjite în timpul perioadei de gestație prin creșterea considerabilă a numărului de kilograme în trecerea lor. Cu toate acestea, alimentele prăjite și cu siguranță pline de grăsimi provoacă riscuri importante, cum ar fi atacurile de cord și dezvoltarea problemelor cardiovasculare.

Este necesar să moderați consumul de grăsimi și astfel să împiedicați corpul să câștige mai multă greutate decât poate susține adăugarea modificărilor care apar în timpul sarcinii.

Brutărie industrială
În afară de faptul de a fi însărcinată, trebuie să știți că brutăria industrială dăunează sănătății datorită volumelor mari de zahăr pe care le au aceste alimente. Apoi, o femeie care abuzează de consumul acestui aliment poate dezvolta diabet gestațional prin creșterea insulinei în sânge.

Pe de altă parte, datorită modificărilor hormonale ale sarcinii, femeia se poate dezvolta mai supraponderală după consumarea acestui tip de alimente.

Pizza și paste
Pastele sunt delicioase și în timpul perioadei de gestație devin foarte populare, deoarece generează un sentiment mai mare de a fi satisfăcut. Cu toate acestea, atât pastele, cât și consumul de pizza au un volum mare de grăsimi saturate care nu favorizează greutatea viitoarei mame.

Duceți o viață sănătoasă în timpul sarcinii evitați să mâncați alimente care vă pun sănătatea și cea a copilului în pericol. Amintiți-vă că obezitatea este unul dintre principalii declanșatori ai bolilor nu numai în timpul sarcinii, ci și în viața de zi cu zi. Dacă doriți să creșteți necesar încercați să luați o dietă bogată în legume și fructe evitând cât mai mult posibil abuzul de grăsimi și zahăr.

Lasă un răspuns