Implantarea embrionului în endometru este un proces foarte important pentru gestația sarcinii, deoarece dacă această implantare nu are loc corect, sarcina ar putea fi pierdută.
Din acest motiv, astăzi vom explica totul despre modul în care eșecul implantării afectează ambreiajul, precum și cauzele acestuia și cum să evităm acest tip de eșec în reproducerea asistată.
Index()
Ce este implantarea embrionului în timpul sarcinii?
Cum ar trebui să fie pregătit endometrul pentru implantare?
Din ce zi se poate implanta embrionul în endometru?
Ce este eșecul implantării?
Ce factori influențează eșecul implantării?
Cum să evitați eșecul implantării în timpul sarcinii?
Care este tratamentul recomandat pentru eșecul implantării?
Ce este implantarea embrionului în timpul sarcinii?
Implantarea implică lipirea embrionului de peretele interior al uterului, care se numește endometru. Dacă embrionul nu aderă la endometru, nu poate exista implantare, ceea ce îl face să nu poată fi însărcinată, deși corpul femeii poate elibera un ou și trece fără probleme prin tuburile uterine până când ajunge la endometru; nu mai este nimic de făcut dacă nu traversează peretele uterului, deoarece în fiecare fază fertilă a Femeii doar o treime din embrioni sunt implantați în mod natural.
Cum ar trebui să fie pregătit endometrul pentru implantare?
Oricare ar fi tehnica de reproducere asistată, endometrul trebuie să fie pregătit anterior pentru fertilizare și astfel să aibă o sarcină, pentru ca acest lucru să se întâmple endometrul trebuie să fie în perioada de acceptare.
Pentru a atinge acest obiectiv, un ou de progesteron este administrat pe cale vaginală, prin ultrasunete grosimea endometrului este controlată pentru a verifica sensibilitatea endometrului și astfel a vedea care este ziua exactă pentru a transfera embrionii și a realiza sarcina.
Pe de altă parte, plasarea embrionului în endometru are loc atunci când a trecut cel puțin 6 sau 7 zile după fertilizare și, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o mare legătură între endometru și embrion, adică trebuie să existe o acceptare endometrială.
Din ce zi se poate implanta embrionul în endometru?
După cum sa menționat deja, implantarea embrionului are loc numai atunci când endometrul îl acceptă, adică atunci când este receptiv; din acel moment se numește ciclul menstrual fereastră de implantare, care durează aproximativ 4 zile.
Pe de altă parte, femeile au de obicei această fereastră de implantare între zilele 20 și 24 ale ciclului menstrual, iar în acele momente blastocistul a fost fertilizat; aceasta va avea între 6 și 7 zile pentru implantare și mai târziu va avea primele simptome ale sarcinii.
Ce este eșecul implantării?
Eșecul de implantare este atunci când nu apare o sarcină, adică, în ciuda mai multor cicluri de fertilizare in vitro sau a transferului de embrioni, între 6 și 10 embrioni de bună calitate, nu a putut să apară o sarcină, trebuie de asemenea subliniat; că un eșec de implantare este atunci când am făcut numeroase încercări de tratamente asistate și nu am dat rezultate.
Ce factori influențează eșecul implantării?
Aceste eșecuri se pot datora problemelor embrionare, deoarece acestea apar în principal prin variații ale geneticii embrionului sau probleme personale ale ovulului și spermei.
Avem, de asemenea, probleme în coagularea sângelui, care sunt cauzele infertilității și avorturilor spontane, deoarece sângele prea gros îl împiedică să ajungă bine la placentă, acest lucru este detectat printr-un test de sânge și controlat cu anticoagulante sigure pentru sarcină.
Un alt factor ar fi sindromul antifosfolipidic, apare deoarece sistemul imunitar este foarte activ și atunci când detectează embrionul nu este capabil să-l recunoască, așa că atacă și dăunează țesuturilor, este detectat cu un test special de sânge, este controlat cu medicamente care încetinește agresivitatea anticorpului; alte probleme uterine, sunt ovarele polichistice sau fibroamele care împiedică fertilizarea embrionului, sunt detectate prin testare sau prin intervenție chirurgicală.
Este, de asemenea, vârsta femeii, deoarece după 35 de ani endometrul, nu mai are aceeași capacitate, iar ovocitele îmbătrânesc și, în final, este inflamația endometrului care este dată de factori precum infecțiile cu drojdie vaginală, care pot fi diagnosticate prin biopsie endometrială, iar acest lucru este controlat cu antibiotice.
Cum să evitați eșecul implantării în timpul sarcinii?
Obiceiurile pe care ar trebui să le evitați pentru ca implantarea spermei să nu eșueze sunt următoarele: opriți consumul de alcool, cofeină și tutun, deoarece acestea afectează funcția vaselor de sânge.
Evitați să faceți exerciții foarte intense, deoarece acestea vă fac să aveți contracții uterine și că embrionul nu poate fi implantat, evitați să treceți prin niveluri ridicate de stres, deoarece acestea pot modifica implantarea oului, așa că vă recomandăm să fiți mai calmi și relaxați în această perioadă.
Nu mergeți în spații fierbinți și nu suferiți temperaturi extreme, deoarece acest lucru vă deshidratează și nu permite embrionului să aibă nutrienții necesari pentru implantarea acestuia și, în final, este recomandat să faceți sex în timpul tratamentului, deoarece studiile spun că menținerea relațiilor în această perioadă vă ajută implantarea este mai rapidă.
Care este tratamentul recomandat pentru eșecul implantării?
În primul rând, pentru a detecta acest tip de eșec, se face un studiu genetic părinților, deoarece prin acest studiu se poate verifica dacă în genele viitorilor părinți există o problemă.
În afară de aceasta, puteți efectua și un studiu de diagnostic genetic preimplantare, deoarece medicii recomandă identificarea mai întâi a cauzei sale, deoarece, dacă este o problemă anatomică, se face o histeroscopie chirurgicală, iar dacă există probleme tiroidiene, aceasta poate fi tratată cu medicamente, deci aveți nevoie de informații veridice.