Cum de a îmbunătăți respirația în timpul sarcinii cu exerciții adecvate? – Sănătate și sarcină

Sarcina este un moment care poate reprezenta multe schimbări la femei, unele mai vizibile decât altele. Dar va fi întotdeauna necesar să putem aplica tehnici care ne ajută să îndurăm simptomele și să ne pregătim pentru naștere. Și respirația este crucială, din acest motiv vă aducem aici un articol care vă va explica, cum să îmbunătățiți respirația în timpul sarcinii cu exerciții adecvate.

Efectele care pot apărea în timpul sarcinii, atunci când sunt incluse tehnici de respirație, sunt foarte vizibile. Ceea ce poate deveni mai favorabil, atunci când purtăm această învățare în momentul livrării. Deoarece ne ajută să controlăm durerile cauzate de contracții în timpul nașterii și există câteva exerciții care ne vor ajuta să o realizăm.

Index()
De ce se recomandă îmbunătățirea respirației în timpul sarcinii cu exerciții?
Capacitatea pulmonară
Toleranța și rezistența la durere
Ce să ia în considerare înainte de a îmbunătăți respirația?
Diferite tipuri de respirație în timpul sarcinii și nașterii
Respirație abdominală
Piept de respirație
De ce se recomandă îmbunătățirea respirației în timpul sarcinii cu exerciții?
În timpul sarcinii, corpul femeii are nevoie de o cerere mai mare de oxigen, dar trebuie să adăugăm și creșterea uterului. Care exercită o presiune asupra diafragmei, care provoacă respirație inadecvată, care poate provoca leziuni atât mamei, cât și fătului și de aceea este important să efectuați exerciții de respirație în timpul sarcinii.

Capacitatea pulmonară
Exercițiile în timpul sarcinii ne vor oferi, de asemenea, o capacitate pulmonară mai mare, care ne va permite să primim mai mult oxigen. Ceva care nu se realizează atunci când respirăm normal și o facem automat. A fi capabil să ne antrenăm cu exerciții pentru a respira corect, ne va ajuta, de asemenea, să evităm hiperventilația în timpul procesului de naștere.

Toleranța și rezistența la durere
Exercițiile care ajută la îmbunătățirea respirației au, de asemenea, un efect asupra musculaturii întregului corp. Pregătindu-le pentru cel mai valoros proces pe care îl înseamnă nașterea, oferă o toleranță mai mare la durere, precum și crește rezistența acestora. În plus, aportul de sânge crește, transportând astfel o cantitate mai mare de oxigen către mușchi și organe.

Ce să ia în considerare înainte de a îmbunătăți respirația?
Este necesar ca femeia să ia în considerare beneficiile pe care exercițiile de respirație le vor aduce corpului ei și sănătății copilului. Ceea ce ar trebui făcut într-un loc în care vă aflați în liniște și confort total. Ideea este să dureze aproximativ 20 până la 30 de minute pe zi pentru a efectua aceste exerciții.

Trebuie să învățați bine cum sunt efectuate exercițiile, pe lângă obținerea unei respirații adecvate. Nivelurile de stres și anxietate pe care le puteți simți în acel moment vor dispărea, acestea influențând și sănătatea sarcinii. De asemenea, puteți alterna aceste exerciții cu altele care vă ajută să întăriți și să creșteți alte zone ale corpului, cum ar fi fesele.

Tehnicile de respirație vă vor ajuta, de asemenea, să depășiți teama de naștere și să treceți acest proces fără a utiliza medicamente sau alt tip de anestezie pentru a elimina durerea în timpul nașterii.

Diferite tipuri de respirație în timpul sarcinii și nașterii
Din fericire, există diferite tehnici de respirație pe care le puteți utiliza în timp ce sunteți gravidă. Și astfel crește-ți capacitatea de respirație și astfel absoarbe cantități mai mari de oxigen pentru tine și copilul tău. Și nu are nicio legătură cu tehnicile de relaxare, cum ar fi Mindfulness. Printre principalele exerciții pe care le avem:

Respirație abdominală
Respirația abdominală constă în plasarea unei mâini pe piept și a celeilalte pe abdomen și începerea respirației. Prima inhalare profundă pe care o veți efectua trebuie să aducă aerul în abdomen. Și pentru asta veți observa că mâna pe care o aveți acolo se va ridica, acum trebuie să țineți aerul timp de 7 sau 10 secunde și apoi să expirați.

În momentul expulzării aerului, trebuie să simțiți acum că mâna care se află pe piept se ridică, repetați această respirație profundă de aproximativ 15 ori. Cu acest exercițiu veți obține relaxare fizică și mentală, va servi și pentru aplicarea acestuia în momentul livrării. Inhalarea când începe o contracție și expirarea când este terminată.

Piept de respirație
Respirația toracică este o altă tehnică de respirație cu beneficii excelente pentru sarcină și vă va permite să aveți o mai mare conștientizare a respirației. Pentru ao practica, ar trebui să începeți să inhalați încet, astfel încât plămânii să se umple complet. Și simțiți că partea inferioară a coastelor dvs. este umflată, țineți respirația timp de 5 secunde înainte de a expira, dar faceți-o din nou foarte încet.

Acest tip de respirație, trebuie să le faceți prin nas, adică să nu luați aer prin gură, trebuie doar să vă umpleți plămânii. Puteți face acest exercițiu de 15 până la 20 de ori pe zi, nu depășiți repetițiile, deoarece vă puteți simți amețit. În curând veți vedea rezultatele care oferă corpului dvs. practica acestor exerciții de respirație.

Lasă un răspuns