Cum să cunoașteți valorile hormonului beta? – Reproducere asistată

Hormonul beta-hCG sau, de asemenea, cunoscut sub numele de gonadotropină corionică umană de sarcină este popular din mai multe motive despre care vom învăța pe tot parcursul articolului. De multe ori corpul femeii suferă de dezechilibre care determină apariția unor teste pozitive de sarcină atunci când nu s-a produs. Cel mai bun mod de a interpreta hormonul beta este prin anumite valori rezultate dintr-un test de sânge efectuat într-un laborator.

Ce este hormonul beta-hCG?
Este cunoscut sub numele de hormonul sarcinii, deoarece trofoblastul începe producerea acestuia. Dezvoltarea normală a cantității de hormoni produși pentru caz poate ajuta la dezvoltarea unei sarcini normale fără complicații, cum ar fi preeclampsia. Mulți medici care practică reproducerea asistată fac un studiu aprofundat al hormonului pentru a afla dacă sarcina a fost realizată după procedura de fertilizare.

Valorile hormonului fără sarcină sunt importante pentru a cunoaște sau a avea o aproximare până la ce vârstă pot avea copii cu tratamente de fertilitate. Sarcina apare în mod natural sau nu este detectată după un timp scurt datorită modificării valorilor acestui hormon. Pentru analiza clinică, simbolul alfa nu este luat în considerare, deoarece este prea similar cu hormonii luteinizanți (LH), dar beta este luată în considerare. Din 1930 Collip a descoperit hormonul; dar abia acum puțin mai mult de 40 de ani a început să fie folosit pentru diagnosticarea sarcinii.

În general, dublarea hormonului în fiecare zi și jumătate este ceea ce permite notificarea despre sarcină la scurt timp după concepție.

Care sunt falsurile pozitive derivate din hormonul beta?
Multe dintre dezechilibrele hormonilor beta atunci când nu există sarcină se datorează prezenței unei tumori cu celule germinale. Deci, cancerul este unul dintre principalii responsabili care determină determinarea falsurilor pozitive, atunci când organismul nu a intrat în gestație. La efectuarea acestui tip de teste, vârsta pacientului este luată în considerare, deoarece dacă are peste 41 de ani, sarcina va fi exclusă și testele de rutină vor fi efectuate imediat pentru a exclude cancerul.

Se presupune că la zece săptămâni de sarcină hormonul beta va atinge punctul său cel mai înalt, realizându-l să se stabilizeze, după ce a fost modificat la fiecare două zile. Foarte rar există un dezechilibru al hormonului fără prezența sarcinii, de fapt se întâmplă doar o dată la 1000 de femei în vârstă fertilă.

Care sunt valorile regulate ale hormonului beta?
Când nu sunteți gravidă, hormonul beta trebuie să fie sub 5 mIU / ml, deoarece dintr-o sarcină începe să-și dubleze valorile până la aproximativ a 10-a săptămână de sarcină. După cum este normal, fiecare femeie poate avea o valoare diferită a hormonului pe măsură ce trec săptămânile de sarcină.

Pentru revizuirea medicală se presupune că după a 10-a săptămână hormonul începe să se descompună și este deja o referință pentru testele de sarcină de acceptare rapidă.

Din ce valoare beta se afirmă că există sarcină?
Înainte de a ști care sunt primele simptome sarcina prin experimentare proprie, hormonul beta este capabil să o afirme cu valoarea sa. De la 9 mIU / ml se poate afirma că pacienta este însărcinată și că are mai mult de o săptămână de gestație. Această valoare va ajunge până la 130 mIU/ml în prima lună și va crește până la 289000 mIU/ml în a zecea săptămână, pentru a începe ulterior să scadă.

Ce ar trebui să fac după ce obțin rezultatele hormonului beta?
Multe fete se întreabă ce simptome vor avea după un transfer de embrioni și în acest fel verifică dacă sunt însărcinate. Desigur, aceasta nu mai este o limitare a utilizării hormonului beta ca referință la sarcină, dacă aveți deja un rezultat pozitiv, este recomandabil să mergeți la ginecolog pentru a face un control de rutină. Obstetricienii vă vor oferi o listă de examinări care vor dezvălui dezvoltarea sarcinii, evitând posibilele riscuri.

Sarcinile naturale sunt de obicei detectate de eșecul menstruației, în timp ce cele de reproducere asistată sunt monitorizate mai strict de specialiști.

Lasă un răspuns