Ultimul trimestru de sarcină va fi crucial, deoarece vor fi ultimele luni în care va trebui să-ți duci copilul în pântece și îți va fi mai puțin să-l porți în brațe. Înveselește-te, va fi doar puțin timp înainte să te poți bucura de copilul tău. În plus, încercați să fiți în acest ultim trimestru cât mai calm și relaxat posibil, fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru nimic, astfel încât să nu afecteze copilul.
Pe de altă parte, încercați să aveți totul pregătit pentru momentul în care copilul vrea deja să plece și nu vă aflați într-o situație de stres și probleme. Acesta este motivul pentru care este recomandat să faceți o listă cu tot ce aveți nevoie pentru momentul livrării și că nu lipsește nimic.
Index()
De ce este important să purtați mai bine ultimul trimestru de sarcină?
Care sunt modificările care apar în ultimul trimestru de sarcină?
Sfaturi pentru a purta mai bine ultimul trimestru de sarcină
Îngrijirea corpului și a stării mentale
Au obiceiuri alimentare bune
Evitarea stresului și a anxietății
Odihnește – te și dormi bine
De ce este important să purtați mai bine ultimul trimestru de sarcină?
Amintiți-vă că sunteți deja în ultima etapă și că nu lipsește nimic pentru ca bebelușul să se nască, în acest ultim trimestru începe numărătoarea inversă până la perioada de naștere. Din acest motiv, este important să puteți lua acest ultim trimestru la fel de normal și fără complicații, astfel încât totul să meargă bine în momentul livrării. Așadar, încercați să vă puteți pregăti în acest timp despre cum va fi ziua mult așteptată pentru dvs. și copilul dumneavoastră.
În plus, încercați să gestionați această situație cu calm, o puteți realiza dacă participați la un curs de pregătire maternă, de asemenea, dacă vă informați prin cărți despre sarcină și încercați să efectuați exerciții adecvate femeilor însărcinate, astfel încât să vă puteți relaxa.
La fel, este necesar ca în acest ultim trimestru de sarcină să vă puteți odihni cât puteți și să nu depuneți eforturi care nu se află în starea dumneavoastră. Încercați doar să vă concentrați pe odihnă și să profitați la maximum de acest ultim trimestru, chiar dacă există durere în corp și oboseală. În plus, la sfârșitul trimestrului veți vedea recompensa care va fi să vă puteți întoarce de la spital cu copilul în brațe și să vă puteți bucura la maxim și veți ști că totul a meritat.
Care sunt modificările care apar în ultimul trimestru de sarcină?
Pentru ultimul trimestru de sarcină există de obicei modificări diferite, aici prezentăm câteva dintre modificările care se pot întâmpla în acest ultim trimestru:
În acest ultim trimestru, bebelușul experimentează schimbări, cum ar fi posibilitatea de a supraviețui numai dacă ajungi să ai o naștere prematură, acest lucru se datorează faptului că plămânii lor sunt deja capabili să respire singuri. În plus, în această perioadă de timp copilul își deschide deja pleoapele pentru a fi pregătit pentru stimuli ușori din exteriorul burții și alte modificări.
Acum, în mama următoarele modificări apar ca creșterea dimensiunii uterului, sânii cresc în dimensiune, retenție de lichide și alte modificări.
Sfaturi pentru a purta mai bine ultimul trimestru de sarcină
Este necesar ca ultimul trimestru de sarcină să îl poți lua calm și fără a fi nevoie să-ți faci griji pentru nimic, astfel încât să nu afecteze sănătatea copilului și a ta. Deci, încercați să faceți și să luați în considerare câteva sfaturi care vă vor ajuta să depășiți acest ultim trimestru de sarcină.
Îngrijirea corpului și a stării mentale
Una dintre marile temeri ale femeilor nu este pregătită pentru diferitele schimbări fizice și mentale care se vor întâmpla în timpul sarcinii. Adevărul este că, dacă se vor întâmpla diferite schimbări și de aceea trebuie să fim pregătiți în principal psihologic pentru această situație. Principalul lucru este să putem avea grijă de corpul nostru, deoarece va fi sarcina de a ajuta la purtarea copilului și că putem face față îngrijirii pe care o merită.
La fel, starea noastră mentală va juca un factor foarte important atât pentru dezvoltarea emoțională a mamei, cât și pentru dezvoltarea copilului în general. Se știe că în timpul sarcinii puteți avea sentimente și emoții diferite, care sunt de obicei de bucurie, frustrare și mult stres. Cu toate acestea, trebuie să ne pregătim mental și să nu lăsăm sentimentele negative să ne invadeze mintea.
Au obiceiuri alimentare bune
Este esențial ca pe tot parcursul sarcinii să aveți obiceiuri alimentare bune și nu numai în ultimul trimestru de sarcină. Amintiți-vă că din momentul în care aflați despre sarcină, începeți să stabiliți obiceiuri alimentare care sunt pentru bunăstarea dvs. și a copilului. Printre obiceiurile pe care ar trebui să le adoptați sunt următoarele:
Încercați să mâncați într-un mediu liniștit.
Alegeți să faceți mese care să faciliteze digestia alimentelor folosind tehnici precum abur, la grătar, sotate și supe.
Încercați să gătiți foarte bine toată carnea de origine animală.
Beți cel puțin 8 pahare de apă zilnic.
Nu consumați prea multă sare.
Consumați fructe și legume care vă oferă substanțe nutritive sănătoase.
Evitarea stresului și a anxietății
În timpul sarcinii, stresul și anxietatea apar de obicei, care nu sunt foarte bune atât pentru mamă, cât și pentru copil. Ceea ce înseamnă că trecerea prin stres în timpul sarcinii ar putea afecta dezvoltarea copilului. La fel, a avea anxietate vă poate determina să mâncați adesea excesiv, dar nu numai în mâncare, ci și în alte lucruri care ne pun într-o stare de anxietate. Din acest motiv, ar trebui să încercați să fiți calm în timpul sarcinii și să evitați ca atât stresul, cât și anxietatea să nu vă inunde viața în timpul sarcinii și chiar după aceasta.
Odihnește – te și dormi bine
Odihna și somnul bine pentru multe femei în timpul sarcinii este ceva foarte complicat, deoarece în ultimul trimestru de sarcină copilul a crescut deja mult mai mult și poate fi incomod să dormi bine din cauza burții, așa că trebuie să știți care sunt cele mai favorabile poziții pentru a dormi. În plus, multe femei au de obicei probleme cu somnul în ultimul trimestru, cum ar fi insomnia care nu vă permite să adormiți.