În prezent, tehnologia a avansat foarte mult și mai mult în domeniul medicinei, astăzi prin progresele tehnologice poate detecta orice boală cu simplul fapt de a efectua un test medical. Acum, în domeniul obstetricii, se realizează un studiu prin care fătul care crește în pântecele mamei poate fi studiat, deoarece vorbim despre ecografii obstetricale.
La fel, aceste ultrasunete permit studierea fătului din pântecele mamei sale, unde poate fi măsurat de la ce dimensiune este și când crește pe tot parcursul sarcinii. Dar nu numai acest lucru, dar permite, de asemenea, orice anomalii pe care fătul trebuie să le detecteze și astfel să poată evalua tratamentul care ar trebui făcut pentru a trata aceste anomalii.
Index()
Caracteristicile de bază ale ultrasunetelor obstetricale
Care este importanța ultrasunetelor obstetricale?
Când sunt recomandate ultrasunetele obstetricale pentru a detecta că totul este bine în timpul sarcinii?
Din ce săptămână se pot efectua ecografii obstetricale?
Cum ajută ultrasunetele obstetricale la detectarea bolii?
Caracteristicile de bază ale ultrasunetelor obstetricale
Studiul cu ultrasunete obstetrică are anumite caracteristici care permit studierea într-un mod larg a întregii sarcini din momentul în care este detectată până la întinderea finală, sub caracteristicile de bază ale acestui studiu:
Permite confirmarea suspiciunii unei sarcini în timpul prezenței diferitelor simptome.
Acest studiu determină unde se află copilul.
Vârsta gestațională a fătului poate fi determinată.
Numărul de copii este detectat.
Permite evaluarea creșterii și dezvoltării copilului.
Scanările cu ultrasunete pot studia nivelul placentei și al lichidului amniotic.
Permite studierea defectelor congenitale ale copilului.
Ecografiile pot investiga orice complicații care apar la copil.
Acest studiu determină poziția copilului înainte de naștere.
Care este importanța ultrasunetelor obstetricale?
Efectuarea studiului obstetric cu ultrasunete este foarte necesară deoarece poate studia în profunzime creșterea și dezvoltarea fătului în pântecele mamei. În plus, aceste studii facilitează detectarea problemelor materne sau fetale în timpul sarcinii. De asemenea, puteți vedea clar cum se formează bebelușul, placenta și lichidul amniotic.
Pe de altă parte, atunci când efectuați acest studiu, va fi posibil să observați și să determinați în mod clar vârsta gestațională a copilului, greutatea și înălțimea copilului. Pe de altă parte, acest lucru va permite, de asemenea, detectarea diferitelor probleme la timp pentru a putea chiar salva viața copilului și a mamei în multe ocazii. În plus, acest test poate stabili o legătură mai bună cu copilul și părinții. Deci, este important ca ultrasunetele să poată fi făcute pe tot parcursul sarcinii, astfel încât să puteți fi conștienți de dezvoltarea și creșterea generală a bebelușului.
Când sunt recomandate ultrasunetele obstetricale pentru a detecta că totul este bine în timpul sarcinii?
Din primul moment în care se suspectează o posibilă sarcină, diferitele studii ar trebui efectuate pentru a confirma existența acesteia și, în acest fel, pentru a putea avea un control. Acum, odată detectată sarcina, este necesar ca în prima sau a doua lună de sarcină să se poată efectua ecografii obstetricale pentru a evalua creșterea și dezvoltarea copilului în general. Acest lucru trebuie făcut periodic și de obicei se recomandă să se facă de trei ori în timpul sarcinii, ceea ce ar fi în următoarele moduri:
În primul trimestru de sarcină: efectuarea ultrasunetelor în primul trimestru va permite asigurarea existenței copilului și, în același timp, unde se află, în afară de ultrasunete, puteți cunoaște ritmul cardiac al copilului și timpul pentru care va fi determinată nașterea.
În al doilea trimestru de sarcină: în al doilea trimestru de sarcină este necesar să se poată efectua o ecografie și în acest moment va fi posibilă detectarea și excluderea în siguranță a problemelor de formare la copil. Medicul poate fi, de asemenea, în măsură să arate copilul la unghiuri diferite și poate fi posibil să se cunoască sexul copilului.
În al treilea trimestru de sarcină: în acest moment al sarcinii efectuați ultrasunetele și diferitele teste din al treilea trimestru, va permite să știți care este poziția bebelușului înainte de naștere și, de asemenea, se va observa că bebelușul nu are cordonul ombilical rulat în jurul său. La fel, cu această ultimă ecografie va fi posibil să se decidă cum va fi efectuată nașterea.
Din ce săptămână se pot efectua ecografii obstetricale?
Știm că ultrasunetele vor fi efectuate periodic în timpul sarcinii și că, de obicei, există trei care se efectuează în cele trei trimestre ale sarcinii. Cu toate acestea, ultrasunetele obstetricale pot fi efectuate începând cu săptămâna a 11-a și a 14-a corespunzătoare primului trimestru de sarcină. Pe de altă parte, următoarele ecografii se vor face în a 22-A sau a 26-a săptămână a celui de-al doilea trimestru, iar ultima va fi în a 34-A sau a 36-a săptămână a celui de-al treilea trimestru de sarcină.
Cum ajută ultrasunetele obstetricale la detectarea bolii?
Ecografiile obstetricale permit copilului în curs de dezvoltare în pântecele mamei să fie studiat în orice mod și, de asemenea, să fie studiate condițiile placentei, lichidului amniotic și uterului. În afară de acest studiu, va fi posibil să detectați în timp bolile sau anomaliile pe care copilul le prezintă în creșterea sa, în acest fel va putea trata în timp cu ajutorul medicului specialist cu care vă aflați în controlul prenatal.