Vestibularul din 2021 al Universității de Stat din Maring (UEM), primul cu o singură zi de teste, desfășurat duminică (20), a înregistrat o rată de ratare de 33%. Indicele este mai mic decât competiția anterioară (46, 27%), desfășurată în luna mai a anului trecut, în vestibularul 2020, la acea vreme încă cu două zile de teste.

De asemenea, organizat în cadrul unui protocol strict de biosecuritate, competiția a oferit 2.367 de posturi vacante, rezultatul sumei posturilor vacante la examenul de admitere de iarnă și la examenul de admitere de vară.

Potrivit profesorului Maria Raquel Natali Mar, coordonatorul Comisiei Unificate de examinare a admiterii (CVU), indicele defaulatorilor este expresiv, dar nu atât de ridicat în comparație cu competiția de anul trecut și, de asemenea, pentru că acum a fost aplicat într-o fază de înregistrare ridicată a contaminării de către Covid-19, de zece ori mai mare decât în mai 2020.

Fără înregistrarea unor incidente grave, 2021 examen de admitere primit 14,541 înscriși, care au luat teste în după-amiaza în orașele din Maringá, Apucarana, Campo Mourão, Cascavel, Cianorte, Cidade Gaúcha, Curitiba, Goioerê, Ivaiporã, Paranavaí și Umuarama. Dintre cei înregistrați, 2.966 au solicitat posturi vacante prin sistemul de cote sociale, cote sociale pentru negri și cote pentru negri.

Dovada scrisului a necesitat elaborarea unui articol de opinie (gen textual), ținând cont de faptul că în 2022 Brazilia va avea alegeri. Candidatul ar trebui să considere că școala în care a fost înscris a promovat un seminar pentru a stimula reflecția asupra importanței, pentru viața cetățeanului Brazilian, a actului de vot.

Concurență
În acest moment, școala Medicală a fost cea mai populară (395,07 candidați pentru universalul vacant), urmată de stomatologie (34,78/post vacant universal) și Psihologie (32,96/post vacant drept universal; dimineața (29,03/post vacant universal, arhitectură și afaceri urbane (28,53/post vacant universal), aplicații biomedicale (28,42/post vacant universal), informatică (28,21/post vacant universal), noaptea potrivită (26,37/post vacant universal) 26.35/post vacant universal).

Rezultatul final va fi anunțat pe 20 aprilie, începând cu ora 10 dimineața pe site-ul CVU. Cei aprobați și înscriși vor intra în anul școlar 2022.

Lasă un răspuns