Studenții cursurilor de comunicare socială, Educație Fizică și psihologie ale Uniam Otrivrica Descomplica au creat o serie de acțiuni cu scopul de a promova clarificarea daunelor consumului timpuriu de băuturi alcoolice în rândul tinerilor și adolescenților.

Activitățile fac parte din proiect înainte de Saideira, care, din 2017, desfășoară acțiuni de prevenire a consumului de alcool și alte droguri în școli și universități. „Nu există discuții superficiale și cu impact redus înainte de ieșire, cum ar fi băutul este corect sau băutul este greșit.”

Ideea este de a pune subiectul consumului de alcool în roțile de conversație și de a face schimb de informații despre motivele consumului, apelul mass-media, aprecierea timpului, conceptul de libertate, printre altele”, comentează idealizarea proiectului, profesorul Isabela Collares.

Potrivit Isabela, metodologia activă, care este marca comercială a Uniam Oustrica Descomplica, a deschis noi fronturi de asistență în cadrul pre-Saideira.

De la începutul anului 2021, când Antes da saideira a devenit parte a domeniului de activitate al Uniam Oustrica Descomplica, elevii au efectuat deja intervenții în mai multe școli din municipiu. Activitățile, care includ jocul în aer liber la crearea campaniilor de conștientizare desfășurate de adolescenții școlilor frecventate, urmează cererile de ajutor făcute chiar de instituții. Școlile care au nevoie de acțiuni de clarificare pot contacta Uniam Otrivrica Descomplica pentru a solicita intervenții prin telefon: +55 41 9 8835-6434 și vorbește cu Isabela Collares.

Pe 20 Februarie, în care se sărbătorește Ziua Națională de combatere a drogurilor și alcoolismului, o alertă: aproximativ 63,3% dintre elevii școlilor publice și private între 13 și 17 ani au încercat alcool și mai mult de o treime dintre ei (34,6%) au gustat cel puțin o doză înainte de a împlini 14 ani. Fetele sunt mai expuse la această inițiere timpurie: 36,8%, comparativ cu 32,3% în rândul băieților. Datele provin din Studiul Național de sănătate școlară (PeNSE) 2019, lansat de IBGE.

Lasă un răspuns