Termenul limită de aplicare pentru programul University for all (Prouni) din primul semestru al anului 2022 se încheie vineri (25) la 23h59 (ora Brasilia). Programul oferă burse complete sau parțiale (50%) la colegii private studenților cu venituri mici.
Cerință
Pentru a avea acces la bursa completă, studentul trebuie să dovedească venitul lunar brut al familiei până la 1,5 salariu minim pe persoană. Pentru Bursa parțială, venitul brut lunar al gospodăriei ar trebui să fie de până la trei salarii minime pe persoană. De asemenea, este necesar ca partea interesată să fi urmat Liceul complet în școala publică sau școala privată cu bursă totală sau parțială.

Anul acesta, știrea este că un decret, semnat săptămâna trecută de președintele Jair Bolsonaro, stabilește că preselecția studenților înscriși la Prouni ia în considerare ultimele două ediții ale examenului național de liceu (Enem) pentru intrarea în cursuri universitare sau secvențiale de pregătire specifică. În Enem, candidatul trebuie să fi atins cel puțin 450 de puncte medii ale notelor și nu poate fi luat 0 în scris.

Până atunci, regula în vigoare era că doar nota ultimei ediții a Enem, cea care precede imediat procesul de selecție al Prouni, putea fi folosită de candidați pentru a intra în program.

Posturile vacante disponibile pot fi consultate. Căutarea se poate face pe curs, instituție de învățământ sau municipalitate pe site-ul programului.

ProUni 2/2022
Ediția Prouni din al doilea semestru al acestui an poate extinde accesul studenților din școlile private fără bursă la program. Posibilitatea este prevăzută în măsura provizorie (MP) 1.075/2021, editată de președintele Jair Bolsonaro în decembrie. Pentru a ieși din hârtie, însă, regula trebuie transformată în lege de Congres până pe 17 martie, când își va pierde efectul. Textul este procesat în cameră în regim de urgență și, dacă este aprobat, merge la Senat.

Lasă un răspuns