Este recomandat să cânți copilului la începutul sarcinii? – Curiozități și sarcină

Când suntem mamă, vrem să facem lucruri care să-i ajute pe bebelușii noștri să se simtă mai bine și vrem să împărtășim momente unice cu ei și să-i facem să se simtă încrezători că sunt îngrijiți de o persoană foarte specială care îi iubește. Unul dintre lucrurile pe care le putem face atunci când suntem însărcinate este să punem muzică pe burta bebelușului pentru a-i stimula urechea și creierul.

De multe ori credem că a pune muzică bebelușului nostru în timp ce este în pântece nu este de niciun folos, dar adevărul este că atunci când plasăm Muzică bebelușului nostru în timpul sarcinii este recomandat. Adică, atunci când bebelușul aude un alt sunet suplimentar în afară de cel generat de inima mamei, acesta poate fi stimulat și se poate simți relaxat, în plus, o relație mai intimă cu mama va fi creată din pântece.

Index()
Cum influențează cântatul copilul la începutul sarcinii?
De ce este recomandat să cânți copilului la începutul sarcinii?
Consolidarea legăturii
Aprecierea sunetului
Stimularea ritmică
Cum și cât de des să cânți copilului la începutul gestației?
Cum influențează cântatul copilul la începutul sarcinii?
Unul dintre lucrurile care îi plac bebelușilor este că îi pot cânta, deoarece acest lucru îi permite să fie relaxat și să poată dormi liniștit, pe lângă faptul că va simți că sunt alături de o persoană care îi face să se simtă în siguranță. Cu toate acestea, în perioada de gestație puteți efectua această practică care este să cântați copilului sau să puneți muzică în timp ce este în pântece. Când copilul a crescut chiar mai mult decât ar fi în a cincea lună, vă poate stimula urechea și o poate dezvolta complet trezindu-vă să recunoașteți sunetele.

Pe de altă parte, în timpul sarcinii, mama vorbește de obicei cu bebelușul, stabilind o legătură și o relație profundă cu copilul din momentul în care începe sarcina. La fel, mulți specialiști recomandă ca bebelușul să fie vorbit sau cântat de la începutul sarcinii, astfel încât bebelușul să fie însoțit de sunete. De obicei, primul sunet pe care îl aud bebelușii este cel al inimii mamei lor care sună ca un tambur care nu se oprește niciodată.

Cu toate acestea, nu va fi doar sunetul inimii pe care copilul îl va auzi, dar va putea auzi și sunetul intestinelor și respirația pe care o ia mama. De asemenea, puteți auzi când placenta primește sânge, oxigen și substanțe nutritive. La fel, se spune că atunci când bebelușul este cântat în timpul gestației când se naște, va putea recunoaște sunetul dacă este cântat din nou, deoarece sunt gata să creeze amintiri în mintea lor chiar și atunci când sunt mici.

De ce este recomandat să cânți copilului la începutul sarcinii?
În prezent, au fost efectuate diferite studii privind redarea muzicii sau cântarea bebelușului în timpul sarcinii și s-a ajuns la concluzia că acest lucru ajută copilul să facă schimbări fiziologice pozitive în ritmul creierului, circulația, respirația, sistemul imunitar, activitatea neuronală și alte zone. De asemenea, se consideră că acest lucru permite copilului să dezvolte o legătură puternică cu mama sa înainte de a părăsi pântecele. La fel, este recomandat deoarece permite să existe o stimulare în inteligența lor emoțională, deoarece sunt în pântece. De asemenea, permite o stimulare la nivel psihologic și în a putea crea amintiri fiind burta prin muzică sau cântând.

Consolidarea legăturii
Ceva ce îți dorești întotdeauna este să poți stabili o legătură foarte puternică între copil și mamă, să-i anunți că se au unul pe celălalt și că nu sunt singuri. Este aproape întotdeauna recomandat ca în timpul sarcinii copilul să fie vorbit, astfel încât să poată recunoaște vocea celor mai apropiați de el. De asemenea, cântarea bebelușului va permite să avem o relație mai intimă și să împărtășim melodiile care ne plac cel mai mult.

Aprecierea sunetului
Urechea este unul dintre cele mai importante simțuri din viața fiecărei ființe umane și în timpul creșterii unui bebeluș acest organ începe să se dezvolte din săptămâna 20 și de acolo urechea funcționează perfect apreciind diferitele sunete. Acum, în timpul sarcinii este foarte bine să poți cânta bebelușului, astfel încât să poată aprecia diferitele sunete care vor fi auzite când va părăsi pântecele.

Stimularea ritmică
Unul dintre avantajele de a putea cânta sau reda muzică bebelușului atunci când este în pântece este că permite un stimul ritmic. De obicei, vedem acest lucru atunci când copilul se naște, va învăța să bată din palme și să încerce să cânte, pentru că este stimulat ritmic. Acum mult mai mult, se recomandă să o faceți în timpul sarcinii, astfel încât să își poată dezvolta abilitățile ritmice și să poată aprecia muzica, astfel încât atunci când se naște să o poată asocia cu cea care a fost auzită când erau în pântece.

Cum și cât de des să cânți copilului la începutul gestației?
În multe cazuri, în loc să cântați, puteți pune muzică copilului pentru o perioadă scurtă de timp, trebuie remarcat faptul că volumul muzicii ar trebui să fie subtil, deoarece nu este necesar să ridicați volumul mult pentru a fi auzit prin pereții abdomenului. Trebuie remarcat faptul că atunci când există o supraexpunere la sunete pentru perioade foarte lungi, bebelușii se pot naște prematur și cu o greutate mai mică, pe lângă faptul că sunt afectați organul auditiv al bebelușului.

Potrivit studiilor, cel mai bun moment pentru a cânta sau a reda muzică bebelușului dvs. este după-amiaza târziu, în jurul orei 5 sau 6 după-amiaza, în funcție de locația dvs. sau noaptea. Acest lucru se datorează faptului că, în acele momente, copilul are o reacție mai bună la stimuli și este un moment bun pentru relaxare. Bebelușii se pot familiariza cu sunetele și atunci când se află deja în lumea exterioară, aceleași sunete îi pot calma, de aceea este important să-i înveți Muzică.

Lasă un răspuns