O femeie care și-a lăsat fiica cu dizabilități să moară de foame a fost condamnată la nouă ani de închisoare. Elain Clarke, în vârstă de 49 de ani, a mărturisit că și-a ucis fiica Debbie Leitch, în vârstă de 24 de ani, care avea sindromul down. Crima a avut loc în Marea Britanie în August 2019, dar abia acum Elain a fost condamnat pentru omor.

Potrivit ziarului britanic Mirror, a fost efectuată o examinare post-mortem și a arătat că Debbie a avut o infecție extinsă de scabie pe piele. În ziua morții lui Debbie, Elain a sunat la serviciile de urgență informând-o că fiica ei a murit.

La sosirea la fața locului, salvatorii au găsit un scenariu devastator, locul era acoperit cu larve și fecale, iar fața victimei era de nerecunoscut. Un medic a ajuns la concluzia instanței că Debbie era moartă de 36 de ore înainte de a fi chemată ambulanța.

Rapoartele arată că Debbie a suferit o maltratare constantă, a fost închisă în cameră fără mâncare și a purtat haine murdare.

În decembrie 2021, Elain a mărturisit crima. Potrivit serviciilor sociale, părinții lui Debbie aveau deja o istorie tulburată. În septembrie 1997, Debbie și un frate au fost înscriși în registrul de protecție a copilului și au rămas acolo până în 2011.

Lasă un răspuns