Măsura 4: au fost anunțate trei noi concursuri în valoare de 409 milioane.

Agenția pentru remunerare în agricultură, pescuit și Agricultură a anunțat trei licitații pentru punerea în aplicare a submăsurilor 4.1. Subvenția pentru investiții în economia agricolă, costul total al fondurilor de ajutor de Stat disponibile este de aproape 409 milioane UAH.

După cum au publicat, acestea se referă la investiții în îngrășarea porcilor, subvenții pentru eliminarea, prelucrarea și utilizarea gunoiului de grajd pentru a reduce impactul dăunător asupra mediului și pentru a sprijini utilizarea surselor regenerabile de energie.

Astfel, operațiunea tip 4.1.1 se referă la restructurarea, modernizarea și creșterea competitivității fermelor, și anume investițiile în îngrășarea porcinelor.

Suma totală a fondurilor de sprijin de Stat disponibile pentru acest tip de operațiune este de 200 milioane UAH. Dintre acestea, 120 de milioane sunt destinate investițiilor în îngrășarea porcilor, pentru utilizatorii micro, mici și mijlocii (Ferme de dimensiuni economice de la 8000 la 250.000 de euro SO și cooperative sau organizații de producție) și 80 de milioane de kuna pentru utilizatorii mari (ferme de dimensiuni economice de peste 250.000 de euro SO).

Mai multe informații despre acest tip de operațiune pot fi găsite aici.

Al doilea concurs publicat se referă la tipul de operațiune 4.1.2, adică la eliminarea, prelucrarea și utilizarea gunoiului de grajd pentru a reduce efectele nocive asupra mediului. Și fondurile disponibile de sprijin de stat pentru această sumă la UAH 67 milioane. Pentru mai multe informații despre acest tip de operațiune, consultați acest link.

A treia competiție aparține tipului de operațiune 4.1.3, care se concentrează pe utilizarea surselor regenerabile de energie. Pentru a face acest lucru, aveți 141.865.200 Kuna la dispoziția dumneavoastră, și aveți mai multe informații aici.

Termenul limită pentru depunerea unei cereri de sprijin și furnizarea unui certificat pentru depunerea unei cereri de sprijin pentru toate cele trei oferte este 1. Martie 2022. de la 12: 00 la 27. Aprilie 2022. cu ani înainte de ora 12: 00, notă din APPRRR.

Lasă un răspuns