Scoarță dulce: un an rău nu ne va împiedica să plantăm o nouă livadă de măslini

Prima rafinărie certificată de petrol din Districtul Sibensk-Kninsky, fabrica de petrol a familiei Latsa din Skradin, are puține lucrări în acest an, deoarece recolta de măsline a fost mult redusă.

Proprietarul și evaluatorul certificat de ulei de măsline Drago Latsa spune că există și ani în livada de măslini când trebuie să supraviețuiți, deoarece anul viitor ar putea fi mai bine și să returnați tot ceea ce a fost investit în agricultură și prelucrare din 2004. un an, de când au o fabrică de petrol certificată.

Vorbim despre plantațiile de măslini premiate, a căror plantă mare oferă și cea mai mare recunoaștere mondială NYIOOC din lume în acest an, pe care Senka Latsa, soția lui Draghi, care gestionează administrația și toate celelalte lucrări din rafinărie în afara procesării în sine, ne-a arătat cu mândrie. Fabio, un tânăr inginer mecanic, un viitor Z-lac, care are patru fiice adulte, este responsabil pentru buna funcționare a mașinilor moderne într-o instalație mare care are până la două linii separate de prelucrare a măslinelor.

Concesiune de 50 de ani pentru o nouă livadă de măslini
În special, întreaga familie a fost implicată în marea afacere de prelucrare a măslinelor, a cărei capacitate datorată pedigreei slabe a fost utilizată doar de la 20 la 30 la sută în acest an, timp de 18 ani. Dintre soiuri, au o formă, iar recent au cumpărat o livadă de măslini de peste 100 de ani, care are un soi indigen rar, Sibenik buzu, care, în opinia lor, a fost inițial o gusset, ne-a arătat o umbră care este un mare fan al livezii de măslini, care deține mai mult stil de viață decât munca din care trăiesc. Și astăzi crede că au decis că acum zece ani au mers la târguri pentru a „cumpăra Croația” din Istria, prin Varazdin la Zagreb, și s-au alăturat asociației plantațiilor de măslini din Istria și au intrat astfel în lumea Măslinilor mari, care i-a dus în SUA.

Cu toate acestea, cu care se confruntă harnici și complexe beneficii este un progres mare, pentru că după ce a primit o concesiune de 50 de ani, în curând pentru a extinde plantații de măslini la o suplimentare de 12,5 hectare, după ce a primit 14,5 hectare de teren de stat pentru chirie. În această toamnă au plantat primele două hectare de smochine ecologice, iar anul viitor vor fi gata să aplice fondurilor UE. În special, astfel de investiții mari, în următorii câțiva ani, nu se pot expulza din veniturile actuale ale lucrătorilor petrolieri. „Suntem familiarizați cu procedura și cred că nu ar trebui să existe surprize pentru noi, deoarece avem tot ce ne trebuie și chiar puțin mai mult decât ceea ce este necesar la competițiile solicitante ale UE”, spune Drago.

În caz contrar, recolta de măsline din acest an la sfârșitul Skradinsky este puțin târzie, pentru că de obicei este o stropire în jurul Sfântului Patrick. Kate, 25. Noiembrie. Când vorbim și gustăm uleiul din picioare, am auzit că uniformitatea este cele trei criterii, care sunt fecunditatea, piquancy și amărăciunea, cele mai importante atunci când alegem cele mai bune soiuri de ulei de măsline. Aceasta înseamnă că, atunci când degustați, mai întâi miros ca vinul și că există fecunditate sau dulceață pe vârful limbii, amărăciune pe buze și picanterie de ulei pe rădăcinile limbii, este specificată de un evaluator certificat.

Cinci sângeți s-au dus la New York, dar ea nu este în grădiniță.
El este mândru că anul trecut cinci probe de ulei de măsline din varietatea locală de năsturel au mers la New York pentru evaluare, iar acestea, dacă anul de măsline ar fi bun, ar fi, potrivit lui, sigur 20. Dar așa se întreabă plantațiile de măslini, de ce concurează și emite premii dacă nu există ulei de vânzare?

De asemenea, am auzit că în pepiniere, de la plantația mamă, nu există nicio vânzare a soiului bloodsucker, dar poate fi achiziționat și, pe lângă cererea mare, de la măslini privați, care au modalități diferite de a ajunge la soiurile solicitate. Sângerarea de lângă coasă va fi soiul dominant în viitoarea înghițitură cu frunze mari.

Într-un măslin mare și îngrijit, în ajunul unei zile de iarnă, suntem ginerele rudelor Stan Uzlak și Joseph Bionich, care sunt originari din gardul din apropierea satului Posedarye, unde bunicul are 114 măsline. Dar modul lor de viață i-a dus la leskovacul Croat, adică gaura de la Maria Bistrica. Stan Uzlak a locuit o vreme în SUA, de unde s-a întors în 1995. ani, dar familia olive grove, spune ea, nu a uitat niciodată.

Anul acesta, doar 20 de litri de ulei de cea mai înaltă calitate, în timp ce anul trecut a fost de 250 de litri, iar în 2019. există 406 litri de 2600 de kilograme de măsline pe an. Cu toate acestea, tradiția familiei a continuat, familia s-a adunat din nou pentru recoltare și prelucrare, iar anii răi au trecut, precum și cei buni.

Anul uitării
Bionic subliniază că a fost un an de măsline de uitat, pentru că mai întâi a fost un îngheț mare la începutul primăverii și apoi o secetă severă. Așadar, eforturile de recoltare nu au dat roade, dar livada de măslini trebuie curățată, astfel încât să fie mai ușor să producă fructe noi anul viitor.

El subliniază că, în urma accidentului din acest an, prețurile pentru prelucrarea uleiului de măsline nu s-au schimbat față de anul trecut, ceea ce ar fi o lovitură suplimentară pentru un an de măsline nereușit.

Lasă un răspuns