Soiurile de cartofi rezistenți la foc vor apărea în curând pe piață?

O mare problemă în fabricarea cartofilor este apariția unui arzător, care, pe lângă minimizarea recoltei, îl poate distruge complet. Crescătorii depun eforturi constante pentru a-și proteja culturile, iar vremea nu intră în mâinile lor.

 

Anul acesta s-ar putea să fi avut și ei noroc, pentru că, deși primăvara și începutul verii 2021. seceta ploioasă și bruscă a întrerupt dezvoltarea phytophthora, o ciupercă care provoacă apariția acestei boli.

 

Astăzi, un număr mare de soiuri diferite pot fi găsite pe piață, dar există puține informații despre rezistența lor. De obicei, găsim date despre mărimea tuberculilor, randamentul la hectar, dar rezistența la foc a legumelor rezistente la foc rămâne indisponibilă.

 

Producătorii de mediu sunt deosebit de interesanți

Deși această caracteristică nu este o garanție că boala nu va apărea, deoarece cele mai puternice în cele din urmă cedează. Potrivit nieuweoogst, diferențele sunt totuși mari.

 

În special, soiurile rezistente de cartofi nu înseamnă că cultura va fi lipsită de infecție, dar oferă o întârziere în apariția infecției și o presiune mai mică a bolilor asupra culturii. Semănatul lor este deosebit de interesant pentru producătorii de mediu care nu au posibilitatea de a utiliza fungicide sintetice atunci când boala apare la plantarea acestei legume.

 

Astfel, accentul în lume este pus pe ECO-producători și, conform previziunilor, în Marea Britanie în termen de cinci ani, 100% dintre aceștia vor trece la o astfel de agricultură.

 

Răspândirea flăcării și vă puteți minimiza

Trebuie remarcat faptul că simptomele bolii sunt cele mai vizibile la momentul încheierii seriei. La soiurile fragede, acestea sunt observate mai devreme, iar cursul dezvoltării este mai rapid, mai ales în anii favorabili dezvoltării sale, adică atunci când există suficientă căldură și umiditate.

 

În lupta împotriva răspândirii celei mai semnificative boli, această legumă joacă un rol important în comportamentul nostru. Pentru însămânțare, este necesar să cumpărați cartofii declarați. Tuberculii care se destramă pe noi în depozite și resturi de la peeling nu ar trebui să fie aruncați niciodată lângă parcelă sau grădină unde intenționăm să semănăm în sezonul viitor.

Lasă un răspuns