Sunt recomandate mânecile și plutitoarele? – Îngrijirea copilului în apă

Deoarece micuții tăi sunt suficient de bătrâni pentru a începe să înoate, este necesar să folosești protecție. Mai ales dacă există copii mici și mai ales dacă este o excursie la plajă sau la piscină. Cu cât sunt mai pregătiți, cu atât va fi mai multă siguranță. În cazul flotoarelor, acestea sunt foarte utile atâta timp cât sunt potrivite și știi cum să le folosești. Aflați tot ce trebuie să știți aici cu noi!

Care este funcția mânecilor și plutitorilor?
Mânecile sau plutitoarele funcționează pentru a proteja copiii sau persoanele care nu știu să înoate atunci când sunt scufundate în apă. Sprijinindu-se pe ele, corpul rămâne pe linia de plutire și nu se scufundă.

Există multe tipuri, dimensiuni și forme de flotoare. Deci, veți avea multe opțiuni din care să alegeți, atâta timp cât vă asigurați că o alegeți pe cea potrivită pentru copiii dvs.

De asemenea, trebuie să luați în considerare: materialul din care este fabricat, calitatea acestuia, termenul de valabilitate și instrucțiunile de utilizare a acestuia. Amintiți-vă că plutitoarele sunt pentru distracție subacvatică, astfel încât vigilența nu poate lipsi niciodată pentru a le proteja.

Cât de sigure sunt mufele și plutitoarele pentru copii?
În calitate de părinți responsabili, trebuie să știți că mufele și plutitoarele pentru copii nu sunt complet sigure. Este un instrument destinat distracției și nu siguranței.

Prima și cea mai gravă greșeală a părinților este să creadă că copiii vor fi 100% în siguranță cu ei, iar acest lucru nu este așa. O manșetă nu împiedică accidentele precum înecul sau scufundarea, ci doar reduc posibilitatea.

Cu toate acestea, dacă corpul copilului alunecă sau cade din plutitor, nu va fi prea mult de făcut. Prin urmare, este de o importanță vitală ca părinții să mențină o vigilență constantă și să aibă grijă de copiii lor, în ciuda faptului că au flotoarele.

Pe de altă parte, dacă ceea ce doriți este o modalitate de a vă menține copiii în siguranță sub apă, vă recomandăm să folosiți veste de salvare, curele gonflabile sau churros pentru a pluti.

Din ce fel de materiale sunt fabricate mânecile și plutitoarele?
Flotoarele și mânecile folosite pentru a pluti pe apă sunt fabricate din materiale precum plastic sau plută. De obicei sunt foarte compacte și împiedică persoana care le folosește să se scufunde în apă.

În majoritatea modelelor de flotoare, materialul este prezentat cu un strat dublu care îi mărește rezistența, durabilitatea și flotabilitatea. În plus, toate au o supapă prin care aerul este introdus sau iese atunci când este deschis sau închis. Este important să păstrați această supapă în stare perfectă, pentru a preveni scăparea aerului în interiorul apei. În caz contrar, plutitorul ar pierde aer și copilul s-ar scufunda rapid în apă.

Dezavantaje ale manșetelor și plutesc atunci când copilul este în apă
Pe măsură ce micuțul tău crește, îți vei da seama că una dintre jucăriile de plajă care îi vor plăcea cel mai mult sunt plutitoarele. Cu toate acestea, tu, ca părinte, ar trebui să fii conștient de dezavantajele sau pericolele pe care le poate aduce utilizarea unui flotor dacă nu ești atent atunci când îl folosești.

Ele pot fi înțepate rapid
Flotoarele sunt rezistente, dar în același timp foarte fragile atunci când vine vorba de terminații ascuțite. Materialul din care sunt fabricate este foarte predispus la rupere la contactul cu o suprafață ascuțită sau aspră.

Acest detaliu este foarte important, deoarece uneori găurile sunt de obicei atât de minime încât este nevoie de ore pentru ca aerul să iasă complet. Acest lucru ar putea determina copilul să intre în apă și, încetul cu încetul, plutitorul său va pierde aer. Mai devreme sau mai târziu, copilul va fi complet neprotejat și riscă să se scufunde.

Este posibil ca ei să iasă din corpul copilului
Intrarea și ieșirea dintr-o manșetă sau plutitor este foarte ușoară. Dar acest lucru poate fi un mare dezavantaj, mai ales dacă copilul este în mișcare constantă în interiorul apei, deoarece plutitorul ar putea aluneca din corpul său.

Fiind făcut dintr-un material ușor și umplut cu aer, un plutitor merge ușor în derivă și copilul nu va mai putea să-l ia din nou pentru a intra în el. Deci, este important ca cei mici să știe să se țină de ei 100% din timp.

Limitați mișcarea brațelor
În cele din urmă, părinții ar trebui să știe că plutitoarele sau mufele nu sunt instrumente pentru a învăța să înoate sau să plutească. Mișcarea copiilor este foarte limitată, în special în brațe. Împiedică acțiunea de a da lovituri pentru a înota, deoarece plutitorul este situat chiar sub brațele copilului, lăsând un spațiu foarte larg între material, brațele sale și apă.

De ce elementele gonflabile nu sunt cele mai sigure pentru copil în apă?
În ciuda faptului că stimularea în apă pentru bebeluși și copii este importantă, siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc și plutitoarele nu sunt cele mai sigure pentru ei. Mai ales când au dimensiunea greșită pentru micuțul tău.

Există mulți factori care fac flotoarele foarte nesigure: instabilitate, fragilitate, design ne-ergonomic și toate acestea trebuie să țineți cont atunci când cumpărați unul pentru cei mici.

Nu este recomandat să le folosiți nesupravegheate, chiar și atunci când vă aflați într-o piscină. Acestea sunt destinate utilizării recreative în orice moment și nu sunt potrivite pentru a învăța copiii să înoate sau să plutească.

Dacă doriți să fiți mai calmi și să vă protejați copiii mai mult în apă, vă sfătuim să achiziționați produse mai potrivite, cum ar fi veste sau flotoare pentru brațe. Deși cea mai mare protecție a ta va fi întotdeauna să înveți să înoți.

Lasă un răspuns