Cum să știți dacă pierderea părului este anormală? – Simptome și semne

Pentru unii, căderea părului este considerată normală, deoarece este atât de frecventă la toți oamenii, în special la femei, încât folosesc produse precum coloranți, tratamente, fier de călcat și uscătoare, care de obicei provoacă pierderea evidentă a părului.

Index()
De ce apare căderea părului?
Căderea părului poate afecta întregul corp?
Căderea părului este normală la femei?
Este posibil să preveniți căderea părului?
Care sunt simptomele caderii parului?
Care este tehnica de numărare a părului care cade?
Semne că pierderea părului nu este normală
Căderea părului
Scalp mai ușor
Densitate capilară scăzută
Căderea părului pe sprâncene și gene
Pete circulare mici
Mâncărime și umflături în anumite zone ale capului
De ce apare căderea părului?
Cu căderea părului, există multe motive pe care ar trebui să le cunoașteți și de ce trebuie să fiți vigilenți. Acest tip de pierdere se numește alopecie.

Una dintre principalele cauze ale căderii părului este anemia, care provoacă pierderea fierului în organism, în majoritatea cazurilor acest lucru este experimentat mai mult de femei, deoarece apariția menstruației provoacă un fel de anemie din cauza pierderii lunare de sânge, care este cel mai frecvent motiv pentru căderea părului.

Problemele tiroidiene sunt o altă cauză, deoarece funcția crescută a glandei poate provoca căderea părului, deoarece complicațiile precum hipotiroidismul sunt asociate cu căderea părului.

Sarcina este, de asemenea, un alt motiv pentru care femeile își pierd părul, deoarece în această perioadă se dezvoltă o fază numită efluviu telogen postpartum, care provoacă căderea părului la trei sau patru luni de la nașterea copilului.

Un alt motiv important pentru căderea părului este stresul, deoarece nervii care îl provoacă accelerează căderea părului, unde acesta este un numitor comun, nu există niciun diagnostic care să o confirme, deoarece pierderea este foarte evidentă. Dacă suferiți de această problemă, există o modalitate de a opri căderea părului din cauza stresului.

Căderea ereditară a părului este o altă dintre cele mai frecvente cauze, trebuie luat în considerare faptul că, pentru a demonstra acest lucru printr-o analiză, trebuie să aveți teste anterioare pentru a confirma că pierderea părului este dată numai din acest motiv.

Tulburările hormonale, cum ar fi sindromul ovarului polichistic și alte modificări, cum ar fi problemele cu prolactina, provoacă, de asemenea, căderea părului din cauza modificărilor hormonale care provoacă această problemă asociată cu căderea părului.

Căderea părului poate afecta întregul corp?
Există un tip de boală în cadrul alopeciei și în cadrul acesteia este alopecia areata care poate provoca afecțiuni în organism, cum ar fi sistemul imunitar, provocând complicații pentru foliculii de păr. În cazurile mai severe de acest tip de alopecie, căderea părului poate apărea în alte părți ale corpului, cum ar fi sprâncenele și genele.

Căderea părului este normală la femei?
Este important să rețineți că părul cade de obicei între 100 și 150 de fire de păr zilnic, deoarece există 3 faze ale căderii părului, și anume regresia sau telogenul, tranziția și anagenul.

În timpul fazei de cădere a părului, numită telogen, care este responsabilă pentru pierderea a maximum 150 de fire de păr pe zi și apoi părul începe cealaltă fază numită anagen, care provoacă creșterea firelor de păr noi.

Este posibil să preveniți căderea părului?
Cel mai comun și de succes mod de a preveni acest lucru este să urmați o dietă echilibrată și o alimentație adecvată, să evitați ignorarea lipsei de feritină, zinc și biotină, pe care mulți nu le tratează la timp, crezând că este normal, consumă și vitaminele A, cum ar fi gălbenușul de ou, produsele lactate, morcovii și broccoli sunt esențiale.

Care sunt simptomele caderii parului?
Unul dintre cele mai frecvente simptome ale căderii părului este slăbirea bruscă a părului, deoarece stresul și tulburările emoționale duc la slăbiciunea părului și cad în multe cantități. Din fericire, există tratamente pentru a preveni căderea părului.

Căderea părului în tot corpul este un simptom care apare cu complicații de sănătate, deoarece unele tulburări și tratamente, cum ar fi chimioterapia, cauzează în mod evident căderea părului.

Care este tehnica de numărare a părului care cade?
Există un semn care determină dacă pierderea părului este semnificativă, iar acest lucru poate fi perceput prin semnul tracțiunii, o tehnică care constă în măsurarea cantității de păr pe care o pierdem atunci când tragem.

Semne că pierderea părului nu este normală
Căderea părului
Când părul începe să-și piardă grosimea și să slăbească, apare ceva numit alopecie androgenică, un proces care are loc încet în timp.

Scalp mai ușor
În acest caz, nu este vorba doar de cât de mult păr pierdeți, dar există cazuri în care unele zone ale scalpului arată mai ușoare, ceea ce indică faptul că există un semnal care trebuie tratat.

Densitate capilară scăzută
Densitatea scăzută a capilarelor în acest caz se referă la procesul de miniturizare, deoarece acesta este principalul motiv pentru riscul de a deveni chel.

Căderea părului pe sprâncene și gene
Cazul sprâncenelor și genelor este cunoscut în termeni medicali ca madaroză, care apare din cauza diferitelor cauze locale și generale ale bolii.

Pete circulare mici
Această pierdere apare în zonele de chelie circulară, prezentând mici patch-uri circulare pe scalp, față și sprâncene.

Mâncărime și umflături în anumite zone ale capului
Aceasta este una dintre primele manifestări ale tipurilor de alopecie care produc afectează în foliculul pilos, acest lucru merge în interiorul alopeciei cicatriciale.

Lasă un răspuns