Nu este nimic mai dulce decât un tort de casă pentru a sărbători pe cineva special. Un tort clasic de ziua de naștere este un tort galben cu glazură de ciocolată și împărtășim cea mai bună rețetă pentru asta mai jos.

Înainte de a începe, iată o mică istorie în spatele sărbătorii și desertului!

Sărbătorirea zilei de naștere nu este nimic nou. Primul tort de ziua de naștere datează din epoca romană. Ei ar sărbători ocazii speciale cu tort. În secolul al 15-lea, brutăriile din Germania au început să facă prăjituri cu un singur strat pentru nunți și sărbători de ziua de naștere.

Odată cu trecerea timpului, forma tortului s-a schimbat și s-au adăugat straturi, precum și glazură și decorațiuni. Aceste prăjituri nici măcar nu au devenit disponibile clasei inferioare până la revoluția industrială.

Astăzi, avem unele dintre aceleași ritualuri pe care le sărbătorim în fiecare an al vieții noastre. Și de ziua ta, majoritatea dintre noi primim un cadou și, bineînțeles, un tort de ziua de naștere!

Dar de ce mâncăm tort de ziua de naștere? Care este cea mai bună rețetă de tort de ziua de naștere și cum decorați un tort de ziua de naștere? Continuați să citiți pentru a răspunde la aceste întrebări și multe altele!

CÂND A DEVENIT TORTUL DE ZIUA DE NAȘTERE O TRADIȚIE?
Este umplutura fata cu tort dulce partea ta preferata din ziua ta? Puteți mulțumi germanilor pentru această tradiție! Primul tort de ziua a fost făcut în Germania în Evul Mediu.

În acest timp, Kinderfest a fost o sărbătoare majoră în Germania. Aceasta a fost o sărbătoare pentru zilele de naștere ale copiilor și ar include întotdeauna un tort.

Cu toate acestea, tortul nu a fost tortul irezistibil și înghețat pe care îl cunoaștem astăzi. Tortul original de ziua de naștere era un tort grosier, aproape ca pâinea. În cele din urmă, copiii au început să mănânce Geburtstagorten, un tort dulce mai aproape de tortul de ziua de naștere pe care îl consumăm astăzi.

Această tradiție a crescut la nivel global și în secolul al 17-lea, tortul a fost împodobit cu glazură și chiar mai multe detalii.

Lasă un răspuns